21 Şubat 2014 Cuma

haşhaşlı rulo...

okulda yoğun istek alan tarifim geliyor şimdi...ne zaman bişeyler hazırlayacak olsa "haşhaşlıdan yapsana" diyor arkadaşlarım, yumuşak bi hamurişi istiyorsanız kesinlikle tavsiye ederim...



malzemelerimiz :

1 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı ılık süt
1/4 su bardağı yağ
2 tatlı kaşığı şeker 
2 tatlı kaşığı tuz 
1/2 yaş maya
aldığı kadar un
üzeri için 1 yumurta sarısı

iç harcı :

100 gr haşhaş
2 çay kaşığı tuz
1/2 çay bardağı yağ
1/2 çay bardağı ılık su

yapılışı :

ılık su ve sütü karıştırıyoruz içerisine yaş mayayı ve şekeri koyup eritiyoruz...
unu ayrı bi kaba alıp ortasını havuz gibi açıyoruz...mayayı erittiğimiz karışımı içine ekliyoruz...tuz ve yağı da ekleyip hamuru yoğuruyoruz...şekil alacak kıvama gelmesi yeterli...çok sert bi hamur olmayacak...

sonraa hamurumuzu iki kat kabarana kadar mayalandırıyoruz...

hamurumuz mayalanırken  bir kabın içerisine haşhaş, yağ, ılık su ve tuzumuzu alıp karıştırıyoruz...

mayalanan hamuru 3 parçaya ayırıp ayrı ayrı açıyoruz...ben dikdörtgen şeklinde açıyorum...açtığımız hamurların üzerine haşhaşlı iç harcımızı sürüp rulo haline getiriyoruz....

3 tane büyük rulomuz olacak...üzerine yumurta sarısı sürüp  yağlanmış tepsimize alıp 30 dk kadar da tepside mayalandırıyoruz... (üzerine dövülmemiş haşhaş serpebilirsiniz)

önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz...

afiyet bal şeker olsun ;)






Hiç yorum yok: