27 Şubat 2014 Perşembe

damla sakızlı tavuk göğsü

sütlü tatlı denilince tavuk göğsünü tek geçerim...hafif leziz bi tatlı...




malzemelerimiz :

1 litre süt
1 su bardağından iki parmak eksik un
bardağın üzerini tamamlayacak kadar nişasta
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 kaşık tereyağ
1 damla sakızı

yapılışı :

derin bir tencereye 1 lt sütü boşaltıyoruz...sütün içine şekeri ekliyoruz...un,nişasta ve vanilyayı  ekliyoruz, el çırpıcısıyla sürekli karıştırarak ekliyoruz...kaynayana ve kıvamı muhallebi gibi koyulaşana kadar karıştırıyoruz...

bazen unun ve nişastasına markası değişince bu miktar yeterli olmuyor istenilen kıvamda koyulaşmıyor...böle bişeyle karşılaşınca ufak bi kasede 1-2 kaşık nişastayı az miktar suyla çözüp karıştırarak ekleyebiliriz...

muhallebi kıvamına gelince ocağı kapatıyoruz...içerisine tereyağı ve sakızımızı parçalayıp atıyoruz ...mikserle çırpıyoruz....damla sakızı olmadığı zaman şekersiz normal damla sakızı aromalı sakızları da kullanabilirsiniz...onlarla da gayet leziz oluyor...

suyla ıslattığımız kabımıza boşaltıyoruz...üzerini dilediğimiz gibi süsleyebiliriz...tamamen damak tadımıza kalmış...bazen tarçın,,, bazen dövülmüş fındık kullanıyorum ben...yukarıdaki resimde ceviz ve dövülmüş antep fıstığı kullanmıştım...

süslemeyi yaptıktan sonra buzdolabında bekletiyoruz...bi gün beklediğinde daha güzel oluyor...

afiyet bal şeker olsun ;)











2 yorum:

Nilay dedi ki...

Kesinlikle favorilerimden biri, simdiye kadar denedigim en iyi tavuk gogsu tarifi senin bu tarifin oldu.. Teşekkürler. ..

Hilal TIRAŞ dedi ki...

teşekkür ediyorum nilaycım ;)