6 Mart 2014 Perşembe

iç pilavlı tavuk

davet sofralarına çok yakışacak bi lezzet... misafirlerinizin  hem gözü hem midesine hitap etmek istiyorsanız mutlaka denemelisiniz...




malzemelerimiz :


1 tane tüm tavuk
tuz
2 adet defne yaprağı
1/4 limonun suyu


iç pilav malzemesi :

2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tane kuru soğan
4 yemek kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı sıcak su (ben 1 bardak tavuk suyu, 1bardak sıcak su kullandım )
tuz,karabiber,kimyon,yenibahar

üzerine sürmek için :

2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1/4 limonun suyu


yapılışı :

tavuğu iyice temizleyip yıkıyoruz.. geniş bi tencereye tavuğu koyup, üzerine defne yaprağı, tuz ve 1/4 limonun suyunu ekliyoruz... tencerenin içine tavuğun üzerini geçecek kadar su koyup haşlıyoruz... ( biraz diri kalacak şekilde)

ayrı bi tencereye zeytinyağı koyuyoruz... üzerine minik minik doğranmış soğanları ve dolmalık fıstığı ekleyip pambeleşinceye kadar kavuruyoruz...

yıkayıp süzdüğümüz pirinci soğanların üzerine ekliyoruz... içine kuş üzümü ve baharatlarımızı atıp tavuk suyunu ekleyip pilav suyunu çekene kadar demliyoruz...

tavuğun karın boşluğuna pilavın bir kısmını dolduruyoruz... (isterseniz kanat ve butlarını temiz bir iple bağlayabilirsiniz.. ben bağlamadım...)

pilavın kalanını geniş bi borcama alıp ortasına tavuğu koyuyoruz...

ayrı bi kasede yoğurt, salça, limon suyu ve zeytin yağı karıştırıyoruz... tavuğun heryerine bu karışımı sürüyoruz...

ben tavuk hariç pilav olan kısımları alüminyum folyoyla kapladım...dışta kalan pilavların kurumaması için...

200 derece önceden ısıtılmış fırında tavuğun derisi kızarana kadar pişiriyoruz...

afiyet olsun, malzemeniz bol olsun ;)



Hiç yorum yok: