malzemelerimiz :
2 tane levrek
3-4 diş sarımsak
yarım limonun suyu
bi tutam biberiye
2 tane defne yaprağı
1 yemek kaşığı zeytinyağ
bi miktar tane karabiber
4 tane asma yaprağı
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz
yapılışı :
levreği limon suyunda 5-10 dk bekletiyoruz... bu sırada bi tavada zeytinyağın içinde ince kıyılmış sarımsağı,tane karabiber, biberiye ve defne yaprağıyla soteliyoruz...
balığın içine sotelediğimiz malzemelerimizi koyuyoruz, bi miktar tuz atıyoruz... balığın iç kısmına tereyağ sürüyoruz...
balığın üstüne bıçakla çizgiler oluşturuyoruz...üzerine tuz atıp, tereyağ sürüyoruz...
her balık için 2 asma yaprağı kullandım... asma yaprağını 5 dk ılık suda bekletip yıkıyoruz tuzundan arındırmak için...
levreği 2 yaprağa sarıp dolapta 1 saat kadar bekletiyoruz...
önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dk kadar pişiriyoruz...
afiyet bal şeker olsun ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder