9 Mart 2014 Pazar

terbiyeli işkembe çorbası

her damağa hitap etmeyen bi lezzet olsada biz ailece sakatat seviyoruz... işkembe, dalak, ciğer, yürek, kokoreç bizim vazgeçilmezlerimizden... doğuda görev yaparken daha lezzetli sakatatlar bulabiliyorduk,  burdakilerle idare etmek zorunda kalıyoruz şimdilik... aynı tadı bulamasakta...




malzemelerimiz :

1 kg işkembe (dana veya kuzu farketmez sadece haşlanma süresini etkiler)
1 kase yoğurt
1 yumurta
yarım limon
tuz
3-4 diş sarımsak


üzeri için :

tereyağ
toz kırmızıbiber


yapılışı :

işkembeyi iyice yıkayıp düdüklü tencereye alıyoruz...üzerini geçecek kadar su ve bi miktar tuz ekleyip haşlıyoruz...

haşlanan işkembeyi süzüyoruz... haşlama suyunu döküyoruz...işkembeyi minik kareler şeklinde doğruyoruz...

bi tencereye yumurtayı kırıyoruz...üzerine yoğurt, un ve limon suyunu ekleyip güzelce çırpıyoruz... bu karışımın üzerine yavaş yavaş su ekleyip ocağı açıyoruz....içine işkembeleri de atıp kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz...(yayla çorbası yapar gibi) indirmeye yakın içine rendelenmiş sarımsakları ekliyoruz...

çorba piştikten sonra küçük bi tavada tereyağ ve toz kırmızı biberi kızdırıyoruz... kaselere aldığımız çorbanın üzerine gezdiriyoruz... yanında dövülmüş sarımsak,limon veya sirkeyle servis yapıyoruz...

malzemeniz bol olsun ;)



Hiç yorum yok: