9 Temmuz 2014 Çarşamba

yumurta kapama

haşlanmış yumurtanın tok tutma özelliği herkesçe malum... özellikle sahur için hergün yumurta haşlıyoruz biz... her zaman sade halde yeyince kokusu ve tadıyla bıkkınlık verebiliyor... onun için bikaç lezzetli baharat ve tereyağla lezzetlendirmeye ne dersiniz 



malzemelerimiz :

3 tane yumurta ( kişi sayısına göre değiştirebilirsiniz )
1 yemek kaşığı tereyağ
kırmızıbiber
karabiber
tuz


yapılışı :

yumurtaları bol suda haşlıyoruz... kaynadıktan sonra 4 dk daha haşlarsak tam kayısı kıvamında oluyor... 

yumurtalar pişince soyup biraz soğutuyoruz... yumurtaları uzunlamasına ikiye kesiyoruz...

tavada tereyağı eritip içine baharatları ekliyoruz... içine yumurtaların dış kısımlarını denk getirerek 1 dk pişirip sonra sarıların olduğu tarafı çevirip 1 dk da öle pişiriyoruz...

sıcak sıcak servis yapıyoruz...

malzemeniz bol olsun ;)

Hiç yorum yok: