1 Temmuz 2014 Salı

un çorbası

eski sofraların vazgeçilmezi çorbalardan biri... gayet sağlıklı ve lezzetli...annecim ve rahmetli anneannecim çok güzel yaparlar bu çorbayı... bende  fırsat buldukça yapmaya özen gösteriyorum... içerisine eklediğim sarımsak ve sirkeyle de işkembe çorbası tadını yakalayabiliyorum ;) sakatat sever bi aile olarak işkembe yapmadığım zamanlarda bu çorbayı severek tüketiyoruz...




malzemelerimiz :

2 çorba kaşığı tereyağ
4 çorba kaşığı un
2 diş sarımsak
tuz 
yeteri kadar su


üzeri için :

1 yemek kaşığı tereyağ
toz kırmızı biber
sirke ( isteğe bağlı )


yapılışı :

tereyağı tencereye alıp eritiyoruz... üzerine unu ekleyip kavuruyoruz.. biraz un kokusu çıkınca üzerine su ekleyip hızlıca karıştırıyoruz...

karıştırmanıza rağmen topaklanma olabilir... blender yardımıyla pürüzsüz hale getirebilirsiniz...

kaynamaya başlayınca tuzunu ve ezilmiş sarımsağı ekliyoruz... biraz daha kaynatıp ocaktan alıyoruz...

bi tavada tereyağı eritip içine toz kırmızı biberi ekleyip karıştırıyoruz...

çorbamızı kaseye alıp üzerine biberli sostan gezdiriyoruz...

isterseniz içerisine bikaç damla sirke ekleyebilirsiniz... emin olun daha lezzetli oluyor ;)

malzemeniz bol olsun ;)



Hiç yorum yok: