30 Haziran 2014 Pazartesi

ramazan geldi hoş geldi ....

yeni bir ramazan ayına daha kavuştuk elhamdülillah... bereketini de beraberinde getiriyor mübarek ;) sofralar şenleniyor, davetler veriliyor, iftar çadırları kuruluyor, meddah karagöz hacivat gösteri gibi unutulan değerler hatırlanıyor...

uzun zamandır ihmal ettiğim bloğuma sofra önerilerim ve tariflerimle tembelliğime son verip geri dönüş yapıyorum inşallah...

ramazanın ilk tarifi bu aya özgü tatlımızla gelsin... hafif ve lezettli güllaç tarifim 




malzemelerimiz :

10 yaprak güllaç
7 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı gül suyu
kıyılmış fındık ( veya ceviz )


yapılışı :

sütü bi tencereye boşaltıp ocakta ısıtıyoruz... kaynamaya yakın şekerini ekleyip şeker eriyince ocaktan alıyoruz... gül suyunu ekleyip karıştırıyoruz...

geniş bir tepsiye güllaç yapraklarından birini alıp üzerine 2 kepçe süt gezdiriyoruz... yaprak yumuşayınca güllaç yaprağını servis tepsimize alıyoruz... sırayla bütün yapraklara aynı işlemi uyguluyoruz... ilk 5 yapraktan sonra araya kıyılmış fındık parçalarımızı serpiyoruz...

en son kalan sütü hafif ısıtıp güllacın tamamının üzerine döküyoruz... en az iki saat dinlendiriyoruz...

sonra üzerini fıstık,kiraz,fındık gibi sevdiğimiz malzemelerle süslüyoruz...


malzemeniz bol olsun ;)





Hiç yorum yok: