uzun zamandır ihmal ettiğim bloğuma sofra önerilerim ve tariflerimle tembelliğime son verip geri dönüş yapıyorum inşallah...
ramazanın ilk tarifi bu aya özgü tatlımızla gelsin... hafif ve lezettli güllaç tarifim
malzemelerimiz :
10 yaprak güllaç
7 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı gül suyu
kıyılmış fındık ( veya ceviz )
yapılışı :
sütü bi tencereye boşaltıp ocakta ısıtıyoruz... kaynamaya yakın şekerini ekleyip şeker eriyince ocaktan alıyoruz... gül suyunu ekleyip karıştırıyoruz...
geniş bir tepsiye güllaç yapraklarından birini alıp üzerine 2 kepçe süt gezdiriyoruz... yaprak yumuşayınca güllaç yaprağını servis tepsimize alıyoruz... sırayla bütün yapraklara aynı işlemi uyguluyoruz... ilk 5 yapraktan sonra araya kıyılmış fındık parçalarımızı serpiyoruz...
en son kalan sütü hafif ısıtıp güllacın tamamının üzerine döküyoruz... en az iki saat dinlendiriyoruz...
sonra üzerini fıstık,kiraz,fındık gibi sevdiğimiz malzemelerle süslüyoruz...
malzemeniz bol olsun ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder